Achtergrond

 

 

Denken maakt geen geluid

toch kan het oorverdovend zijn

Als klank uitdooft

zul je jouw stilte ontmoeten

Daar zijn je gedachten zacht en wijs ©ella

 

Mijn naam is Ella Brukker en ik ben ontspanningscoach.

Ik help mensen om meer mindful en ontspannen in het leven te staan.

 

Bovenstaand gedichtje deed me tijdens meditaties beseffen dat stilte en klank van grote betekenis voor me zijn. Deze ogenschijnlijke tegenstelling bracht mij naar de Nederlandse Peter Hess Academie waar ik de opleiding volgde tot klankmasseur. De diep werkende ontspanningsmethode door de klanken van de schalen, zorgen dat alledaagse stress, zorgen, onzekerheden en blokkades efficiënt losgelaten kunnen worden.


Klankmassage is ook geschikt voor kinderen.  


Ontspannen kunnen zijn is belangrijk in elke fase van het leven. Voor kinderen in de basisschool heb ik het programma Klankfulness geschreven. Dit programma is een combinatie van klankspelen en mindfulness oefeningen, en kan bijdragen aan de concentratie, samenwerking en het zelfvertrouwen van kinderen in de basisschoolleeftijd. 

 

Naast klankontspanning geef ik Mindfulnesscursussen. Mindfulness is een training in aandacht en geeft je handvatten om anders om te gaan met lastige zaken. De trainingen kunnen individueel (1 op 1) plaatsvinden of in groepsverband.

Ik heb me sinds maart 2019 aangesloten bij Het Oude Postkantoor in Gieten.

Daar worden de cursussen en klankontspanning gegeven.

 

Als vrijwilliger verzorg ik de zintuigactivering voor ouderen met dementie in de psychogeriatrie. Klank heeft geen woorden nodig, het spreekt voor zich. De rustgevende klanken van de schalen zijn vaak een goede ingang voor het maken van contact. Dit contact en iets mogen bijdragen aan de beleving van mensen met dementie door ontspanning met klanken, vind ik heel bijzonder.

 

Opleidingen

 

Europees gecertificeerd klankmasseur - Peter Hess-methode

basis-KLIK-expert (Klank in Kindergroepen) - Peter Hess-methode

Gezond en wel met Klankschalen - Peter Hess-methode

lifecoach

MBCT- en mindfulnesstrainer

Mindfulnesstrainer voor kinderen