Achtergrond

 

Ella Brukker - Ontspanningscoach

     

Denken maakt geen geluid.... toch kan het oorverdovend zijn.
Als klank uitdooft zul je jouw stilte ontmoeten
daar zijn je gedachten zacht en wijs.

© Ella   

 

Toen ik me in 2007 bewust werd van de zachte en wijze gedachten zoals beschreven in het gedichtje hierboven, kreeg mijn leven een andere wending en merkte ik dat mijn intuïtie me veel te vertellen had. Door de hectiek van het leven en de stilte tijdens meditaties werd ik me bewust van het effect van klank op de mens.

 

Deze ogenschijnlijke tegenstelling van klank en stilte bracht mij naar de Nederlandse Peter Hess Academie waar ik mijn opleiding volgde tot klankmasseur. De diep werkende ontspanningsmethode door de klanken van de schalen zorgen dat alledaagse stress, zorgen, onzekerheden en blokkades efficiënt losgelaten kunnen worden. Alleen die mens die met zichzelf en zijn omgeving in harmonie leeft, is daarna in staat zijn of haar leven vrij en creatief vorm te geven. 

Ontspannen kunnen zijn is belangrijk in elke fase van het leven. Voor kinderen in de basisschool heb ik het programma Klankfulness geschreven. Dit programma is een combinatie van spelen met klanken en mindfulness oefeningen, en kan bijdragen aan de concentratie, samenwerking en het zelfvertrouwen van kinderen in de basisschoolleeftijd.

 

Naast klankontspanning geef ik Mindfulnesstrainingen. Mindfulness is een training in aandacht en geeft je handvatten om anders om te gaan met lastige zaken. De trainingen kunnen individueel (1 op 1) plaatsvinden of in groepsverband.

Ik ben werkzaam als ambulant begeleider. Ik ondersteun jongeren en gezinnen om structuur aan te brengen en de zelfredzaamheid te vergroten waar wenselijk.

 

Als vrijwilliger verzorg ik de zintuigactivering voor ouderen met dementie in de psychogeriatrie. Klank heeft geen woorden nodig, het spreekt voor zich. De rustgevende klanken van de schalen zijn vaak een goede ingang voor het maken van contact. Dit contact en iets mogen bijdragen aan de beleving van mensen met dementie door ontspanning met klanken, vind ik heel bijzonder.

 

Opleidingen

 

Europees gecertificeerd klankmasseur - Peter Hess-methode

basis-KLIK-expert (Klank in Kindergroepen) - Peter Hess-methode

Gezond en wel met Klankschalen - Peter Hess-methode

lifecoach

MBCT- en mindfulnesstrainer

Mindfulnesstrainer voor kinderen