klankmassage

 

Klankmassage volgens de methode van Peter Hess is een diep werkende ontspanningsmethode voor lichaam, geest en ziel. De werking is gebaseerd op natuurkundige wetten. Laat je bijvoorbeeld een steen in het water vallen, dan ontstaan er golfjes, die zich over het hele water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een klankmassage gebeurt er als het ware hetzelfde met ons lichaam, dat ook voor ca. 80% uit water bestaat. Al na enkele behandelingen volgt een complete lichaamsontspanning en een intensiever lichaamsbewustzijn.

 

Ons lichaam is een 'instrument' dat goed gestemd dient te zijn.

 

Wie ontspannen is, is meer zichzelf en kan zijn leven vrijer en creatiever vormgeven. Je krijgt meer zelfvertrouwen en kunt daardoor beter zien, horen, voelen, bewegen en waarnemen. Ontspanning is een goede basis voor kinderen, jongeren en volwassenen om vrij van stress te kunnen zijn.


De Peter Hess- Klankmassage

*  Is een omvangrijke methode, die lichaam, ziel en  geest aanspreekt

*  Bewerkstelligt een diepe ontspanning
*  Sterkt het oorspronkelijk vertrouwen van de mens      
*  Vergemakkelijkt het “"Loslaten” - zowel lichamelijk als mentaal 
*  Draagt bij tot Gezondheidsbevordering: Harmonisering, Regeneratie en Vitalisering
*  Ondersteunt en verbetert de lichaamswaarneming
*  Helpt onbenutte hulpbronnen activeren
*  Sterkt het zelfbewustzijn, creativiteit, scheppingskracht en motivatie

 

 

Hoe verloopt een klankmassage

 

Na een informatief intakegesprek worden boventoonrijke klankschalen op het (geklede) lichaam van de cliënt geplaatst en zacht aangeslagen. De typische frequentiebereiken van de verschillende schalen spreken bepaalde lichaamsgebieden bijzonder goed aan. De harmonische klanken kalmeren lichaam en geest.

De fijne vibraties, die van de klinkende en daarmee trillende klankschalen uitgaan, breiden zich verder en verder in het lichaam uit. Snel ontstaat een aangename ontspanning.

Gevoelens van zekerheid en geborgenheid komen op – ideale voorwaarden voor regeneratie, bevordering van de gezondheid, voor probleemoplossing en leren.

Een afsluitend nagesprek geeft de cliënt de mogelijkheid, zijn/haar ervaringen mee te delen. Zo worden waardevolle ervaringen uit de klankontspanning bewust en kunnen aandachtspunten voor de volgende behandeling worden besproken en genoteerrd.


Elke maand is er een klankmassage middag in het Oude Postkantoor van Gieten. Kijk bij agenda. Of maak een afspraak die voor jou beter uitkomt.